MISSIE & VISIE

Stichting BanFonds Natura is in 2016 opgericht door BanBouw. En de naam BanFonds Natura verklapt het al een beetje: wij doen iets voor – en met – de natuur. BanFonds Natura wil iets teruggeven aan de natuur en aan de samenleving in Zuid-Oost Brabant. Dat is immers de plek waar wij vandaan komen en waar we het meest actief zijn.

Bijen zijn cruciaal voor het leven. Hun bestuiving van planten staat aan de basis van de voedselketen en de natuur. Het Nuenense aannemersbedrijf BanBouw heeft zich jaren geleden al gerealiseerd hoe belangrijk dit is. Je kunt ontwikkelen en bouwen wat je wilt, maar wat heeft dit voor zin zonder een gezonde natuur?

Met Stichting BanFonds Natura willen we een stuk natuur teruggeven aan de samenleving. De bloemen en bijen spelen hierbij de belangrijkste rol. Door diverse activiteiten levert BanFonds een bijdrage aan het behoud van plant en dier. Zo kunnen hopelijk ook toekomstige generaties genieten van al het goeds dat de natuur te bieden heeft.

Dit alles doen we op verschillende manieren. We planten bijvoorbeeld bomen in het BanBos. Bouwen bijenhotels bij pas opgeleverde bouwplannen van BanBouw, zodat de o zo belangrijke bij daar een veilig nest heeft. En kleuren straten met kleurrijke restwol, zodat de bewoners daarvan opfleuren. Maar we doen nog veel, veel meer.

We kunnen onze doelen niet op eigen houtje bereiken. Daarvoor hebben we echt hulp nodig. Hulp van ambassadeurs, die ons helpen voet aan de Brabantse grond te krijgen en onze stichting onder de aandacht brengen. Maar ook hulp van donateurs, die met hun giften deuren openen. En doeners: mensen die in actie komen en zorgen dat plannen worden verwezenlijkt. Iedereen die wil bijdragen aan het succes van BanFonds Natura is vanzelfsprekend van harte welkom bij ons.