BanBos

BanBos

Het BanBos is een grondgebied grenzend aan het Nuenense Broek, ten noordwesten van Nuenen. Het is een bijzondere plek. Vincent van Gogh kwam er om geïnspireerd te worden. En heeft u enig idee over welke plek de bekende troubadour Gerard van Maasakkers zijn hit Hee Gaode Mee schreef?  Aan één poging heeft u nu waarschijnlijk genoeg: Nuenens Broek.

Het BanFonds heeft iets gemeen met de hierboven genoemde Brabanders: onze liefde voor de natuur – en de omgeving van Nuenens Broek in het bijzonder. Het lijkt ons geen goed idee om het landschap te gaan schilderen en als we erover zingen leidt dat waarschijnlijk ook niet tot grote volksvreugde. Maar we kunnen wel iets anders doen om de lokale natuur door te geven. En dat is nu precies het doel van BanFonds Natura: bijdragen aan een optimale voedingsbodem voor groei en bloei en het terugbrengen van de natuurlijke diversiteit.

Bomen planten in het BanBos

Hoe doen we dat? Door bomen te planten in het BanBos. We vinden dat we dat aan de natuur verplicht zijn. Hoewel BanBouw bouwt met het grootst mogelijke respect voor natuur en omgeving en ze alleen hout met een FSC- of PEFC-keurmerk gebruiken, zijn niet alle bouwactiviteiten per definitie natuurvriendelijk. Om de CO2-uitstoot van Ban Bouw per project te compenseren, worden er in het BanBos bomen geplant. Zo geven we de natuur iets terug. En kunnen nog vele generaties genieten van de mooiste plekjes in de natuur.

Wilt u meer weten van dit project van het BanFonds Natura of wilt u het project op enige wijze ondersteunen, neemt u dan contact op.