WAT DOEN WIJ?

Het belangrijkste doel van Stichting BanFonds Natura: iets teruggeven aan de lokale natuur en samenleving in Noord-Brabant – daar waar het domein van BanBouw is. Met diverse projecten zorgen we er mede voor dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van het moois dat onze natuur te bieden heeft.

In november 2016 vierde BanBouw zijn negentigste verjaardag. Het bereiken van die respectabele leeftijd werd gevierd met een groot feest, inclusief muziek, drankjes en cadeaus. BanBouw wilde echter niet alleen uitpakken, maar ook iets teruggeven. Iets blijvends, aan de natuur. De oprichting van Stichting BanFonds Natura was een feit.

Lees verder –>

Bijen zijn cruciaal voor het leven. Hun bestuiving van planten staat aan de basis van de voedselketen en de natuur. Het Nuenense aannemersbedrijf BanBouw heeft zich jaren geleden al gerealiseerd hoe belangrijk dit is. Je kunt ontwikkelen en bouwen wat je wilt, maar wat heeft dit voor zin zonder een gezonde natuur?

Lees verder –>

Het BanBos is een grondgebied grenzend aan het Nuenense Broek, ten noordwesten van Nuenen. Het is een bijzondere plek. Vincent van Gogh kwam er om geïnspireerd te worden.

Lees verder –>

Het BanFonds heeft het initiatief genomen om een bijzonder bijenonderkomen te bouwen in Nuenen. Dit doen we onder supervisie van een professionele imker die ons bijstaat met betrekking tot de inhoudelijke specificaties.

Lees verder –>

Donderdag 2 juli, een kleverige bedoening, in de kantine van BanBouw waar mensen toch al zo graag blijven plakken. Daar werd de eerste honing, geproduceerd door de bewoners van het BanFonds-bijenverblijf in Nuenen, geoogst. Met de rijke productie gaan we volop aan de slag.

Lees verder –>

In de zomer van 2020 werd de allereerste honingoogst van Stichting Banfonds geslingerd, ruim 50 kilo om precies te zijn. Deze honing werd, naast dat ze in prachtige geschenkverpakkingen de deur uit vlogen, ook gebruikt voor een ander doeleinde.

Lees verder –>