HOF VAN STIPHOUT NIEUWE HOTEL EIGENAAR

Vorig jaar heeft BanBouw in gemeente Helmond een nieuwe micro-gemeenschap voor senioren opgeleverd; Hof van Stiphout. Sinds kort zijn de bewoners de trotse nieuwe eigenaar van een bijenhotel.

Hof van Stiphout is gebouwd in een U-vorm, met in het midden een collectieve hoftuin, waar bewoners kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten. De ideale plek voor een kop koffie in de zon, een praatje met de buurvrouw of een speelplek voor klein- of buurtkinderen. En natuurlijk voor een nieuw onderkomen voor de bijen; het zogenoemde bijenhotel. 

Bijen leveren een grote bijdrage aan onze voedselvoorziening en zijn dus erg belangrijke insecten. Zonder bestuiving door deze insecten zouden we ruim één derde van onze voeding moeten missen. Momenteel worden de helft van alle soorten bijen bedreigd, dus bijenonderkomens zijn zeer welkom!